PROJECTE SPIRALIS

És un espectacle performàtic inspirat en totes les espirals que hi han al nostre voltant, en el nostre dia a dia, en el món, en l’univers… que s’executa a través de la dansa i acrobàcies amb una escultura de ferro força voluminosa, en forma d’espiral.

Un treball d’investigació entorn aquesta figura geomètrica que pot representar una infinitat de coses abstractes i generar una quantitat inacabable de possibilitats, que estan presents a tot arreu, físicament (animals, plantes, cos humà, pintura, arquitectura) i metafòricament (del cicle de la vida, del ADN, dels estats d’ànim).

L’espiral representa molt bé tot el que és cíclic però no es repeteix mai exactament igual. També està present la proporció àuria, que és infinita, i és un dels punts inspiradors en aquesta creació a nivell estètic i conceptual.

Spiralis és un espiral més, que hem creat per invitar el públic a contemplar la bellesa de la natura, on tot es transforma, s’expandeix, interactuant els nostres cossos amb l’escultura, creant una sintonia d’unitat i evolució, que porta a l’espectador un viatge amb la seva pròpia imaginació.

Un espectacle evocador, de contingut simbòlic, on ens han motivat els poemes de la Fe Ferrer Farreté, que parlen d’espirals representant situacions i sentiments als quals ens hem sentit identificades. Viatgem a través de l’evolució de la vida, on volem remarcar que la importància de lo més minúscul és indispensable per formar un tot, anant de lo micro a lo macro i a la inversa.

La proposta sorgeix de la necessitat d’oferir un format i treball nou seguint la línia que caracteritza la companyia. Per nosaltres, és un pas més de la nostra trajectòria, i una volta més a l’espiral de la evolució com a equip, fusionant bàsicament la dansa, el circ i la manipulació d’objectes, base del nostre llenguatge, però en aquest cas l’objecte també juga amb nosaltres.

En aquesta ocasió proposem un espectacle de format mitjà, on construïm en directe un objecte de grans dimensions que ens acaba manipulant a nosaltres, generant un efecte visual hipnòtic, harmònic, bell, dinàmic i de transformació constant sempre mantenint el toc poètic i emotiu de la companyia, un fragment d’aquesta infinitat de cicles, petit fragment d’un espiral infinit, SPIRALIS


SINOPSIS


“L’espiral que condensa i dispersa, que endinsa i s’expandeix en un joc de miratges.”

@feferré

Spiralis és un espectacle performàtic, multidisciplinar, poètic i innovador per a tots els públics. Inspirat en l’espiral i tot el que pot representar: El remolí, l’evolució i els trànsits de la vida, els nostres destins en constant transformació… Dos cossos, dues energies, construeixen en directe una escultura de ferro en moviment en un ambient sonor harmònicament equilibrat.


“M’eleves al màxim exponent de mi.
Serà que sumats, tu i jo,
toquem la proporció àuria amb la punta dels dits”

@feferré


FITXA ARTÍSTICA

Direcció artística: Marta Gorchs (a confirmar)
Espai sonor original: Àlex Rodriguez Flaqué @celloheromusic i Clara Peya
Escultor de l’estructura de ferro: Uli (constructor d’escenografia de circ) Al Ferrer de Belles Arts
Disseny de so: A determinar
Disseny de llums: A determinar
Vestuari: per determinar
Durada: 45-50 min aprox. versió extensa. 15min versió format petit
Espai: Sala o carrer amb condicions específiques
Assessorament del projecte i col·laboracions: Marcos Caetano Ribas, Bibiana Morales, Victor Sancho, Eulàlia Franquesa i Niubó
Autoria poemes: Fe Ferrer Ferraté
Distribució: Montse Ferrer www.mfmc.es
Producció: Cia. BOOL https://circdansa.wordpress.com/
Contractació i distribució: Montse Ferrer (www.mfmc.es)

PROPERS ESPECTACLES