Ja des dels inicis a l’escola de circ, el pallasso va ser de lo primer que em va cridar l’atenció, i l’humor ha estat la base en quasi tot el que he fet en el món del circ. Abans de la meva formació de circ havia estudiat música i formo part d’una segona generació d’artistes escènics: http://www.ecparaty.org.br/

Quan em vaig graduar, el meu pare va dir: “ara tens un diploma, però pallasso sempre has estat”

Tot i així, després d’aquells temps d’escola de circ, no va ser fins després de més de 20 anys treballant al món del circ com a trapezista, acròbata, malabarista, muntant carpes, fent gires en teatres i al carrer, que el pallasso Jaume Mateu i Bullich, el reconegut Tortell Poltrona, director del Circ Cric i creador de Pallassos Sense Fronteres, em va animar a pintar la cara i amagar-me darrere la petita màscara que és el nas vermell.

Primer es va proposar dirigir un espectacle meu, molt generosament em va cedir l’espai i a una de las carpes del Circ Cric vam crear plegats el “Barreja”, tot sol a l’escena jo feia música, circ, i altres arts escèniques, tot barrejat, allò que fa un pallasso, però sense fer de pallasso, sense nas, maquillatge o “personatge”. “Et falta deixar anar aquesta bogeria que tens” m’acostumava dir en Tortell als assajos.

Després el Poltrona m’ha proposat fer un homenatge als pallassos clàssics dels anys 50, amb la Montse Trias “Sra. Titat” pallasso blanc, i la seva companya tan a la direcció del Circ Cric com a la vida.

Aquí ha nascut en BOBAS. El nom és un joc de paraules amb las lletres del meu nom i la paraula brasilera “bobagem” que vol dir ximpleria. La majoria de números clàssics dels que volíem fer homenatge tenien un pallasso blanc, un august i un contra august, que és un august una mica més innocent. Tot i que al principi no volíem fixar els rols de cada pallasso, poc a poc se m’ha anat quedant la funció de ‘contra august’ al trio.

Amb el trio hem creat el “Allegro Vivacci”, el “Què Bèstia!”, i a l’espectacle del Circ Cric  “Catacric” del 2019 hi hem fet números del trio entre els dels altres artistes i els clàssics del Tortell. I al 2021 la producció del Circ Cric ha sigut molt agosarada, a més a més del Tortell, la Titat i el Bobas, si han sumat la Luara Mateu i 3 pallassos dels Brunette Bros i els acròbates, tota una experiència, que ha resultat un espectacle preciós.