Ja des dels inicis a l’escola de circ, el pallasso va ser de lo primer que em va cridar l’atenció, i l’humor ha estat la base en quasi tot el que he fet en el món del circ. Abans de la meva formació de circ havia estudiat música i formo part d’una segona generació d’artistes escènics: http://www.ecparaty.org.br/

Quan em vaig graduar, el meu pare va dir: “ara tens un diploma, però pallasso sempre has estat”

Tot i així, després d’aquells temps d’escola de circ, no va ser fins després de més de 20 anys treballant al món del circ com a trapezista, acròbata, malabarista, muntant carpes, fent gires en teatres i al carrer, que el pallasso Jaume Mateu i Bullich, el reconegut Tortell Poltrona, director del Circ Cric i creador de Pallassos Sense Fronteres, em va animar a pintar la cara i amagar-me darrere la petita màscara que és el nas vermell.

Primer es va proposar a dirigir un espectacle meu, molt generosament em va cedir l’espai i a una de las carpes del Circ Cric vam crear plegats el “Barreja”, tot sol a l’escena jo feia música, circ, i altres arts escèniques, tot barrejat, allò que fa un pallasso, però sense fer de pallasso, sense nas, maquillatge o “personatge”. “Et falta deixar anar aquesta bogeria que tens” m’acostumava a dir en Tortell als assajos.

Després el Poltrona m’ha proposat fer un homenatge als pallassos clàssics dels anys 50, amb la Montse Trias “Sra. Titat” pallasso blanc, i la seva companya tan a la direcció del Circ Cric com a la vida.

Aquí ha nascut en BOBAS. El nom és un joc de paraules amb las lletres del meu nom i la paraula brasilera “bobagem” que vol dir ximpleria. La majoria de números clàssics dels que volíem fer homenatge tenien un pallasso blanc, un august i un contra august, que és un august una mica més innocent. Tot i que al principi no volíem fixar els rols de cada pallasso, poc a poc se m’ha anat quedant la funció de ‘contra august’ al trio.

Amb el trio hem creat el “Allegro Vivacci”, el “Què Bèstia!”, i a l’espectacle del Circ Cric  “Catacric” del 2019 hi hem fet números del trio entre els dels altres artistes i els clàssics del Tortell. I al 2021 la producció del Circ Cric ha sigut molt agosarada, a més a més del Tortell, la Titat i el Bobas, si han sumat la Luara Mateu i 3 pallassos dels Brunette Bros i els acròbates, tota una experiència, que ha resultat un espectacle preciós.